Digitalisering

Digitale innovatie in de productie van op maat gemaakte rolstoelzittingen heeft veel voordelen in het productieproces.

  1. Gedetailleerd ontwerp: Door middel van digitale technologieën kunnen zittingen nog nauwkeuriger worden aangepast aan de anatomie van elke gebruiker. Dit betekent dat de ondersteuning kan worden geoptimaliseerd, wat resulteert in meer comfort.
  2. Verbeterde efficiëntie: Het gebruik van 3D-scanning en digitale ontwerptechnieken maakt het productieproces efficiënter. Handmatige aanpassingen zijn niet meer nodig, wat niet alleen tijd bespaart, maar ook de kans op fouten vermindert.
  3. Snellere productietijd: De traditionele methode van handmatige aanpassing kan tijdrovend zijn. Met digitale technologieën kunnen rolstoelzittingen veel sneller worden geproduceerd, wat vooral belangrijk is voor gebruikers die snel een oplossing nodig hebben.
  4. Kostenbesparing: Efficiëntere productieprocessen, minder verspilling van materialen en minder corrigeren.
  5. Toegankelijkheid: Digitale fabricagetechnieken kunnen de toegankelijkheid vergroten door het proces van het verkrijgen van op maat gemaakte rolstoelzittingen te versnellen en te vereenvoudigen, waardoor mensen met verschillende behoeften kunnen worden bediend.
  6. Duurzaamheid: Efficiëntere productieprocessen en verminderd materiaalverbruik dragen bij aan de duurzaamheid van het productieproces, wat steeds belangrijker wordt in een tijd waarin milieubewustzijn toeneemt.

Kortom, digitale innovatie inzetten om de levenskwaliteit van rolstoelgebruikers aanzienlijk te verbeteren en tegelijkertijd de productieprocessen te optimaliseren. Het aanpassen van producten aan de unieke behoeften van individuen wordt steeds meer de norm in diverse sectoren, en dit geldt zeker ook voor op maat gemaakte rolstoelzittingen..

Proces

Heb je vragen?

Neem contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden.

Contact